Ki ne szeretné a frissen sült pogácsa illatát… hát még, ha bele is lehet harapni 😀 Ebben a pogiban többek között az a jó, hogy még másnap is puha, az ízéről győződjetek meg magatok 🙂
Hozzávalók:
a tésztához
500 g liszt
500 g tehéntúró
300 g vaj
200 g főtt burgonya
2 tojássárgája
2 marék tökmag
30 g friss élesztő
20 g só
a pogácsák tetejére
1 egész tojás (ezt használjuk a hajtogatásnál is)
tökmag
Elkészítés:
1. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, és letakarva tegyük a hűtőbe 20 percre.
2. Lisztezett asztalon nyújtsuk ki a tésztát 0,5 cm vastagságúra, egyik felét kenjük le vékonyan tojással, majd hajtsuk rá a másik felét.
3. Forgassuk el 90 fokban a tésztát és ismételjük meg az előző pont lépéseit.
4. Az ujjnyi vastagságú tésztát szúrjuk ki kis méretű pogácsaszaggatóval, majd tegyük őket a sütőlemezre, kenjük meg a tetejüket tojással és szórjuk meg tökmaggal.
5. Amíg a pogik pihennek (10 perc), előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd 25-30 perc alatt világosbarna színűre sütjük őket.
Tökmagos pogácsa
Az eredeti receptet itt találjátok, köszönet érte 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: