Nem túl édes

Tökmagos pogácsa

Ki ne szeretné a frissen sült pogácsa illatát… hát még, ha bele is lehet harapni 😀 Ebben a pogiban többek között az a jó, hogy még másnap is puha, az ízéről győződjetek meg magatok 🙂

Hozzávalók:

a tésztához

500 g liszt

500 g tehéntúró

300 g vaj

200 g főtt burgonya

2 tojássárgája

2 marék tökmag

30 g friss élesztő

20 g só

a pogácsák tetejére

1 egész tojás (ezt használjuk a hajtogatásnál is)

tökmag

 

Elkészítés:

1. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, és letakarva tegyük a hűtőbe 20 percre.

2. Lisztezett asztalon nyújtsuk ki a tésztát 0,5 cm vastagságúra, egyik felét kenjük le vékonyan tojással, majd hajtsuk rá a másik felét.

3. Forgassuk el 90 fokban a tésztát és ismételjük meg az előző pont lépéseit.

4. Az ujjnyi vastagságú tésztát szúrjuk ki kis méretű pogácsaszaggatóval, majd tegyük őket a sütőlemezre, kenjük meg a tetejüket tojással és szórjuk meg tökmaggal.

5. Amíg a pogik pihennek (10 perc), előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd 25-30 perc alatt világosbarna színűre sütjük őket.

Tökmagos pogácsa

 

Az eredeti receptet itt találjátok, köszönet érte 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!